Anderlecht heeft de 'vernederende' bekeruitschakeling doorgespoeld met een eenvoudige 4-0-zege tegen een matig Lierse. Paars-wit verstevigt zijn leidersplaats.

Anderlecht begon aarzelend. De eerste fluitjes waren al te horen toen Suarez versnelde op links en Jovanovic aan de 1-0 hielp.

Na het openingsdoelpunt kwam Anderlecht op dreef. Jovanovic trapte op de lat na een knal van Canesin op de vuisten van Kawashima.

Lierse raakte intussen geen bal meer en Kljestan mocht Gillet door het centrum sturen. Die omspeelde slim Kawashima en schoof de 2-0 binnen. Jovanovic trapte even later nog eens op de paal.

Het uitstel was geen afstel, want na een mooie aanval bediende Canesin Kljestan: 3-0. Lierse kon enkel dreigen toen Anderlecht wat slordig werd, maar Proto maakte zijn eigen fout goed.

Na de 3-0 bij de rust was de tweede helft een maat voor niets. Lierse-invaller Kovacs mocht van de thuisdefensie twee keer dreigen, maar scoren lukte niet. Toch kregen de fans nog een doelpunt te zien in de overbodige tweede helft. Gillet zette een penalty om na rood voor Frans.